Loading...

De basis

Filip Verheyden

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • Categorie: Kookboeken
  • ISBN: 9789077695012
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:01 januari 2004
Aantal pagina's:320
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Filip Verheyden
Tweede Auteur:Sergio Herman
Co Auteur:Michiel de Bruyn
Hoofdillustrator:Tony Le Duc
Tweede Illustrator:t. le Duc
Hoofdredacteur:Antoon Jamine
Co Redacteur:Antoon Jamine
Co Redacteur:Antoon Jamine
Vertaling
Originele titel:de basis
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:128 mm
Product hoogte:23 mm
Product lengte:169 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:128 mm
Verpakking hoogte:23 mm
Verpakking lengte:169 mm
Verpakkingsgewicht:430 g
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:128 mm
Product hoogte:23 mm
Product lengte:169 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:128 mm
Verpakking hoogte:23 mm
Verpakking lengte:169 mm
Verpakkingsgewicht:430 g

Samenvatting

DE BASIS is het eerste boek van Homarus Culinaire Uitgeverij. Het is een statement: wie wil koken kan niet zonder de basis, wie wil experimenteren nog minder. In dit boek vindt de lezer 150 basisrecepten die elke amateurkok bij de hand moet hebben.

Eenvoudige recepten mét foto
Zo is er het klassiek recept voor erwtensoep en consommé, de beste bereidingstechniek voor aardappelpuree, frieten, aardbeienconfituur, bladerdeeg, biscuit en sausen als mayonaise, pesto, béarnaise en witte wijnsaus. Alles overzichtelijk verdeeld in korte hoofdstukken. Ook wie nu eindelijk het verschil wil weten tussen snijtechnieken als brunoise en julienne of hoe men vlees moet opvullen zonder dat de vulling er tijdens het braden uitloopt kan in DE BASIS terecht. Alles waarheidsgetrouw geïllustreerd. Elk basisrecept, hoe eenvoudig ook, is van een foto voorzien.

Basisrecepten van de toekomst
Maar de auteurs, Filip Verheyden en fotograaf Tony Le Duc, gaan nog een stap verder. Zij gingen ook op zoek naar innoverende bereidingswijzen en technieken, basisbereidingen die nog maar net zijn ontwikkeld maar die stilaan hun plaats opeisen in de keuken van de 21ste eeuw. Denk aan espuma, nougatines en krokante lolly´s.