Loading...

PM-reeks - Voorbij je eigen wijze

G. Hustinx

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Mens & Maatschappij
  • Uitgever: Uitgeverij Boom/Nelissen
  • ISBN: 9789024416882
  • Review:
effectief communiceren met metaprogramma's in professionele relatie
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:juli 2005
Afmetingen:Afmeting: 23,5 x 15 x 1,8 cm
Aantal pagina's:279 pagina's
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Auteur(s):G. Hustinx | A. Durlinger-Van der Horst | Anneke Durlinger-van der Horst
Illustrator:T. van Driel
Illustrator:T. van Driel

Samenvatting

`In dit indrukwekkende werk geven de schrijvers een diepgaande uitwerking van een significant, maar regelmatig onderbelicht gebied van NLP: metaprogramma`s. Ik bewonder de betrokkenheid en de integriteit van waaruit zij het gebruik van NLP benaderen.`
Robert Dilts

In communicatie zijn we normaliter vooral gericht in de inhoud: wat de ander zegt. De betekenis van de communicatie wordt echter in hoge mate bepaald door de vorm. In die vorm herkennen we patronen die `prijsgeven` hoe iemand waarneemt, denkt en doet. Die patronen heten metaprogramma`s. Inzicht in die metaprogramma`s bij onszelf en de ander(en) leidt tot betere communicatie en efficiĆ«ntere samenwerking en daardoor tot een effectievere performance. Als we anderen positief kunnen beĆÆnvloeden op het niveau van metaprogramma`s, dan neemt onze effectiviteit als professional enorm toe.

Het eerste deel van het boek beschrijft de verschillende metaprogramma`s en biedt praktisch hanteerbare methoden om bij onszelf en anderen metaprogramma`s in kaart te brengen en te interpreteren. Het tweede deel belicht diverse toepassingen en voorziet deze van praktijkvoorbeelden. Aan de orde komen toepassingen in coaching, conflicthantering, leiderschap, organisatiecultuur, teambuilding, HRM en training. Dit boek is geschreven voor allen die beroepsmatig met communicatie werken, zoals managers, (P&O)-adviseurs, consultants, coaches, trainers, NLP`ers en NLP studenten.

Informatie over de training Professionele communicatie en metaprogramma`s en de Introductietraining metaprofiel analyse vindt u op www.iepdoc.nl.

Kijk ook eens op www.metaprofielanalyse.nl.