Loading...

Het verhaal van letselschade

R. van Dort

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Rechten
  • Uitgever: Pica
  • ISBN: 9789077671023
  • Review:
Wegwijs In De Juridische Jungle
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:november 2006
Afmetingen:Afmeting: 20 x 12,4 x 2,4 cm
Aantal pagina's:184 pagina's
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Auteur(s):R. van Dort
Auteur(s):R. van Dort

Samenvatting

Mr. Raoul van Dort
Het verhaal van letselschade.
Op basis van zijn ruime kennis en ervaring heeft letselchadespecialist Raoul van Dort in dit boek de verschillende facetten van de letselschade beschreven, op een wijze die voor iedereen begrijpelijk is. Iedereen kan immers met letselschade te maken krijgen en ziet zich dan geconfronteerd met veel vragen en onduidelijkheden. De belangrijkste juridische onderwerpen uit de letselschadepraktijk worden uitgebreid besproken.
Het boek is bedoeld voor het slachtoffer, zijn naasten of voor andere ge eresseerden die meer willen weten over letselschade in welk opzicht dan ook, zonder dat zij zich hoeven te verdiepen in ingewikkelde juridische teksten of wetgeving. De lezer wordt met heldere uiteenzettingen en praktische voorbeelden door de 'juridische jungle' bij letselschade geleid.
In deze 2e druk zijn de laatste ontwikkelingen op gebied van sociale en andere wetgeving verwerkt, evenals die in de rechtspraak.
Mijn verhaal
Als kind al wilde ik net als mijn vader het leger in. Na mijn middelbare school werd ik toegelaten tot de KMA te Breda. Mijn jongensdroom spatte al snel uiteen toen de ontgroening uit de hand liep en ik met knieletsel uitviel. Uiteindelijk moest ik als gevolg van dat letsel de opleiding aan de KMA staken. Vele jaren en operaties verder moest mijn knie worden vastgezet en vanaf dat moment ging ik verder met een stijve poot. Inmiddels was ik gestart met 'rechten' aan de universiteit van Maastricht. Gaande die opleiding groeide het besef dat mij iets was overkomen, waar ik niet om had gevraagd. Op zoek naar genoegdoening belandde ik al snel in een juridische jungle van wetten en regels. Ik stelde het ministerie van Defensie aansprakelijk voor mijn letsel en werd uiteindelijk door de rechter in het gelijk gesteld. Defensie moest mijn schade vergoeden.
Als jurist en ervaringsdeskundige begon ik in 1990 in de letselschadepraktijk en heb mij daar verder in gespecialiseerd. Tegenwoordig vanuit een eigen praktijk in Maastricht. In de onderhandelingen met verzekeraars houd ik nog steeds als geen ander 'mijn poot stijf'!