Loading...

Vis En Wijn

M. Declercq

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • Categorie: Kookboeken
  • ISBN: 9789020957327
creatieve combinaties met Sergio Herman en Wim Vadamme
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:13 november 2004
Aantal pagina's:176
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:M. Declercq
Tweede Auteur:Tony Le Duc
Tweede Auteur:Tony Le Duc
Overige kenmerken
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:240 mm
Product hoogte:20 mm
Product lengte:310 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:307 mm
Verpakking hoogte:243 mm
Verpakking lengte:310 mm
Verpakkingsgewicht:1280 g
Overige kenmerken
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:240 mm
Product hoogte:20 mm
Product lengte:310 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:307 mm
Verpakking hoogte:243 mm
Verpakking lengte:310 mm
Verpakkingsgewicht:1280 g

Samenvatting

Dertig populaire vissoorten, schelp- en schaaldieren uit de Noord-Atlantische en mediterrane wateren komen aan bod, van krab over oesters tot rog en pladijs
Hoe zien ze eruit, waar komen ze voor en hoe kun je ze bereiden?
Bij elke vissoort hoort een origineel recept, bereid door Sergio Herman (Oud Sluis), Nederlandse chef van het jaar en de nieuwe Vlaamse rijzende ster, Wim Vandamme
Met uitgebreid wijnadvies van eerste sommelier William Wouters
Welke wijn schenk je bij een visterrine of bij een eerder vette vis zoals zalm? Serveren we dezelfde wijn bij een gebakken tong en een gebakken forel? Past een sauvignonwijn bij oesters of is champagne beter? En kan je rode wijn geven bij vis? Zijn er smaakcombinaties die je beter vermijdt?
Voor dit boek selecteerden twee van de beste vischefs van de Lage Landen: Sergio Herman van restaurant Oud Sluis (Sluis) en Wim Vandamme van Maison Vandamme (Zeebrugge) samen dertig van hun favoriete vissen, schaal- en schelpdieren. Ze verwerken ze in hun meest creatieve bereidingen, terwijl de passende wijnen erbij geserveerd worden. Elke vis, schaal- of schelpdier wordt daarenboven uitgebreid voorgesteld. Niet alleen hun herkomst komt aan bod, ook hun bijzondere kenmerken en hoe je de meest verse exemplaren kan herkennen.
Daarnaast brengt dit boek u een overzicht van de belangrijkste visfamilies met hun Nederlandse, Franse en Latijnse benaming. We laten vissers vertellen over hun rijke ervaringen en brengen een bezoek aan Rungis in Parijs, de grootste vismarkt van Europa.