Loading...

Mentale training in de sport

Rico Schuijers

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Sport & Outdoor
  • ISBN: 9789035226968
toepassing en effecten
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Oorspronkelijke releasedatum:01 januari 2004
Aantal pagina's:164
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Rico Schuijers
Tweede Auteur:Rico Schuijers
Tweede Auteur:Rico Schuijers
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:170 mm
Product hoogte:11 mm
Product lengte:240 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:170 mm
Verpakking hoogte:11 mm
Verpakking lengte:240 mm
Verpakkingsgewicht:320 g
Overige kenmerken
Editie:1
Product breedte:170 mm
Product hoogte:11 mm
Product lengte:240 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:170 mm
Verpakking hoogte:11 mm
Verpakking lengte:240 mm
Verpakkingsgewicht:320 g

Samenvatting

De belangen in de topsport zijn in de afgelopen decennia flink toegenomen. Daarmee is ook de mentale druk als prestatiebepalende factor een grotere rol gaan spelen. Zelfvertrouwen blijkt doorslaggevend op het moment dat het er echt om gaat. Dit boek leert (top)sporters alles over mentale trainingsprogramma's en bewijst dat het gebruik ervan hun vruchten afwerpt.

Zelfvertrouwen trainen? Aan de hand van wetenschappelijk onderzoek gedaan met topsporters van wereldniveau, bewijst dit boek dat sporters beter presteren wanneer ze hun mentale vaardigheden trainen. Mentale training verbetert de technische uitvoering, waardoor (top)sporters hun hoogst haalbare persoonlijke niveau halen, waardoor (top)sporters uiteindelijk vaker zullen winnen.

Praktijkoefeningen Mentale training in de sport is zeker niet alleen theoretisch van aard, maar is evenzeer verrijkend waar het gaat om ademhalings-, ontspannings- en energieoefeningen. Hoe verbeter ik mijn zelfvertrouwen? Hoe bereik ik het juiste spanningsniveau in een wedstrijd? Welke processen zijn van invloed op mijn prestatie?

Kortom Mentale training in de sport geeft aanbevelingen, wetenschap en gaat over falende sporters, verdwenen automatismen, persoonlijkheid, het ongrijpbare fenomeen dat topvorm heet, black-outs, overtraining en ga zo maar door. Kortom interessante informatie voor iedere beoefenaar die zijn sport serieus neemt, alsmede voor een ieder die actief betrokken is in de sport. Dit boek is de mentale oppepper tot in lengte van dagen.

Rico Schuijers de auteur van dit boek is sportpsycholoog en mental coach. In de afgelopen vijftien jaar heeft hij met honderden sporters gewerkt.

Bestemd voor:
Bedoeld voor iedereen die betrokken is in de sport.