Loading...

Navigatie

Jeff Toghill

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Sport & Outdoor
  • Uitgever: Veltman Uitgevers
  • ISBN: 9789059201781
  • Review:
methoden en apparatuur
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Hardcover
Druk:1
Verschijningsdatum:april 2004
Afmetingen:28,7 x 22,8 x 2 cm
Aantal pagina's:128 pagina's
Kaarten inbegrepen:Ja
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Auteur(s):Jeff Toghill
Illustrator:D. Dagnall
Illustrator:D. Dagnall

Samenvatting

Al eeuwenlang hebben mensen de behoefte te weten waar ze zich bevinden ten opzichte van hun omgeving - zo ontstaat er overzicht en wordt duidelijk welke richting moet worden gekozen.

Scheepslieden uit vervlogen tijden navigeerden op de sterren en bestudeerden sterrenbeelden en windrichtingen; middeleeuwse navigators gaven de heersende winden op simpele kaarten aan, waardoor men veilig van heroïsche zeereizen kon terugkeren. Veel moderne navigatiehulpmiddelen zijn opvolgers van de hulpmiddelen van eeuwen geleden. Onze wereld is nu geheel in kaart gebracht en toch gooien elk jaar talloze avonturiers de trossen los; zij zetten een koers uit en maken met hun schepen of jachten een ontdekkingsreis.

Dit boek legt uit hoe dat in zijn werk gaat. Het is een inleiding in de kunst van het navigeren en behandelt de hulpmiddelen voor de navigatie en de bediening ervan. Of u nu op de sterren navigeert of geavanceerde elektronische apparatuur gebruikt, Navigatie is een onmisbaar boek, geschikt voor iedere liefhebber van ontdekkingsreizen