Loading...

Grandmere

David B. Roosevelt

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • Categorie: Kunst & Fotografie
  • ISBN: 9789038914114
een persoonlijke geschiedenis van Eleanor Roosevelt
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:01 november 2003
Aantal pagina's:244
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:David B. Roosevelt
Hoofdauteur:David B. Roosevelt
Vertaling
Eerste Vertaler:Onbekend
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:221 mm
Verpakking hoogte:26 cm
Verpakking lengte:260 mm
Verpakkingsgewicht:150 g
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:221 mm
Verpakking hoogte:26 cm
Verpakking lengte:260 mm
Verpakkingsgewicht:150 g

Samenvatting

In 1905 trouwde Eleanor Roosevelt (1884-1962) met haar verre neef Franklin Delano Roosevelt, die de geschiedenis in zou gaan als langstzittende president van de VS. Hun huwelijk verliep bepaald niet zonder problemen. Er waren de jaren van de Depressie en de Tweede Oorlog; de polio-infectie waardoor FDR in 1921 ernstig verlamd raakte; het feit dat de president bepaald geen toonbeeld van huwelijkstrouw was. Toch was en bleef Eleanor steun en toeverlaat van haar man ' zijn bron van inspiratie en moed.
Terwijl FDR zijn land door de moeilijke tijden loodste, groeide Eleanor uit tot een First Lady zoals de VS en de wereld nog nooit gekend hadden: ze speelde een actieve rol in vrouwenorganisaties, gaf leiding aan humanitaire acties, zette zich in voor minderheidsgroepen, bezocht de Amerikaanse troepen, was lid van de Amerikaanse delegatie naar de VN, was voorzitser van de Commissie voor de Rechten van de Mens van de UNESCO en was actief op vele, vele andere terreinen...
In dit boek beschrijft haar kleinzoon het leven van deze uitzonderlijke vrouw die door haar kleinkinderen liefdevol werd aangesproken als Grandmère. Een liefdevol maar ook openhartig portret van een van de uitzonderlijkste vrouwen uit de twintigste eeuw.