Loading...

Uitdagingen in de bestuurskamer

Luc Baltussen

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • Categorie: Managementboeken
  • ISBN: 9789020952865
twaalf bevoorrechte getuigen over deugdelijk besturen
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:07 juni 2003
Aantal pagina's:216
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Luc Baltussen
Tweede Auteur:Peter Frans Anthonissen
Co Auteur:P.F. Anthonissen
Co Auteur:P.F. Anthonissen
Overige kenmerken
Product breedte:140 mm
Product hoogte:20 mm
Product lengte:220 mm
Verpakking breedte:144 mm
Verpakking hoogte:27 mm
Verpakking lengte:223 mm
Verpakkingsgewicht:408 g
Overige kenmerken
Product breedte:140 mm
Product hoogte:20 mm
Product lengte:220 mm
Verpakking breedte:144 mm
Verpakking hoogte:27 mm
Verpakking lengte:223 mm
Verpakkingsgewicht:408 g

Samenvatting

Enron, Worldcom, Tyco, Koninklijke Ahold, ... Allemaal spectaculaire debacles die breed in de pers werden uitgesmeerd. Zij herinneren bestuurders, commissarissen, ondernemers en managers elke keer opnieuw aan het belang van corporate governance. In het Nederlands omgedoopt tot deugdelijk bestuur. In de praktijk van vandaag reduceert men het begrip vaak tot `niet-ondeugdelijk besturen´. Zorgen dus dat er niet gefraudeerd wordt.
De schrik zit er bij de bestuurders goed in. Verzekeringspremies zijn in de VS al verdrievoudigd. De uitdaging in de bestuurskamer vandaag is echter niet: `Hoe vermijden we slechte beslissingen?´ Maar wel: `Hoe zorgen we ervoor dat de goede beslissingen genomen worden?´
Bedrijven en organisaties worden geconfronteerd met tal van stakeholders. Niet alleen de aandeelhouders, maar ook de medewerkers, klanten, leveranciers, overheden verdienen allemaal aandacht. Essentieel gaat deugdelijk besturen over: transparantie, verantwoordeing en integriteit.
Daarover getuigen in dit boek twaalf bevoorrechte personaliteiten. Bedrijfsleiders, academici, politici en andere topmannen uit België en Nederland geven hun vaak heel persoonlijke en ongezouten visie op corporate governance.
Dit boek zal vele bestuurders en andere bedrijfsverantwoordelijken aansporen om zich te bezinnen over hun belangrijke en moeilijke opdracht. Het zal hen helpen in de nieuwe uitdagingen die zich morgen zullen aandienen in de bestuurskamer.