Loading...

Het mes op de keel

Wallace G. Pinfold

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Vrije tijd & Hobby
  • Uitgever: Konemann
  • ISBN: 9783829036177
De man op zoek naar perfectie
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Hardcover
Druk:1e
Verschijningsdatum:juni 2000
Aantal pagina's:159 pagina's
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Auteur(s):Wallace G. Pinfold
Auteur(s):Wallace G. Pinfold

Samenvatting

Niet elke man begint zijn dag met het verwijderen van de baardharen die elke nacht weer aangroeien. Toch vindt 93% van de mannelijke bevolking het belangrijk om zich 's ochtends te scheren. Sinds de ontdekking van het metaal - kort nadat we rechtop gingen lopen - is de man op zoek naar een methode om zich van zijn stoppels te ontdoen zonder zichzelf levend te villen.
In Het mes op de keel neemt Wallace G. Pinfold zijn lezer mee op een multiculturele en veelzijdige reis door de geschiedenis van het scheermes. Aan de hand van meer dan 125 illustraties, cartoons, houtsneden, schilderijen, advertenties en foto's ontvouwt zich het verhaal achter het scheren - van het trimmen van een baard en het kiezen van een aftershave tot een bezoekje aan de traditionele barbier en het effect van het veiligheidsscheermes op de moderne man.
Dit kleine, grappige boekje rent snel, niets ontziend en lachend door de geschiedenis van de zoektocht naar een gladder, beter geschoren gezicht. Gaandeweg zult u ontdekken dat de mannelijke ijdelheid absoluut niet onderschat moet worden.