Loading...

Lord Of The Rings 2 Twee Torens Wegwijs

Jude Fisher

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • Categorie: Fantasy & Sciencefiction
  • ISBN: 9789022533789
de twee torens : wegwijzer tot Midden-Aarde
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:09 november 2002
Aantal pagina's:63
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Jude Fisher
Tweede Auteur:John Fleming
Hoofdillustrator:P. Vinet
Tweede Illustrator:C. Coad
Hoofdredacteur:C. Smith
Hoofdredacteur:C. Smith
Vertaling
Eerste Vertaler:Max Schuchart
Character
Personage:Lord of the Rings
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:240 mm
Product hoogte:20 mm
Product lengte:320 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:234 mm
Verpakking hoogte:32 cm
Verpakking lengte:322 mm
Verpakkingsgewicht:734 g
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:240 mm
Product hoogte:20 mm
Product lengte:320 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:234 mm
Verpakking hoogte:32 cm
Verpakking lengte:322 mm
Verpakkingsgewicht:734 g

Samenvatting

De tweede film in de Lord of the Rings trilogie volgt Frodo's heroïsche strijd om de Ene Ring te vernietigen en vrede te brengen in Midden-aarde.
Als de legers van Sauron zich verzamelen, worden Gandalf en de rest van De Reisgenoten betrokken bij een epische Oorlog om de Ring. En terwijl zijn vrienden vechten voor hun leven moet Aragorn beslissen of hij zijn lotsbestemming zal vervullen door de titel van Koning van Gondor voor zich op te eisen.
De officiële wegwijzer to The Return of the King, het slotdeel van Peter Jacksons bekroonde trilogie The Lord of the Rings.
Dit full colour filmboek is de spectaculaire afsluiting van de reis die twee jaar geleden werd ingezet met de wegwijzer van De reisgenoten. Deze De terugkeer van de koning-wegwijzer is vertaald door de bekroonde Tolkienvertaler Max Schuchart en rijkelijk geïllustreerd met meer dan honderd kleurenfoto's, onder andere van de allesbeslissende veldslagen tussen de duistere troepen van Sauron en de legers van het Licht.
De uitdagingen, overwinningen en dramatische verliezen die de Reisgenoten tot nu toe op hun pad hebben gevonden, worden in dit boek op een informatieve manier naverteld, waarna de Wegwijzer de lezer meevoert naar de laatste allesbeslissende stadia van de queeste om de ring en zijn meester Sauron definitief te vernietigen:
De reis van de metgezellen, waarin Aragorn, Legolas en Gimli de weerzinwekkende Paden van de doden moeten bereizen om de levenden op Midden-aarde te redden.
De oorlog van de Ring, waarin de vrije volken van Midden-aarde zich verzamelen in de Witte Stad, Minas Tirith, om de overweldigende meerderheid van Saurons strijdkrachten te bevechten.
De queeste van de Ring, waarin Sam en Frodo hun leven en de afloop van hun moeizame taak in de handen leggen van de verraderlijke Gollem.
Ook bevat de Wegwijzer een nieuwe, gedetailleerde landkaart van Mordor, het afschuwwekkende land van schaduwen, bewoond door orks, bergtrollen, nazgûl, wrede beesten en een enorm leger dat onder leiding van de Tovenaar-koning op het punt staat de volken van Midden-aarde te vernietigen.
Deze Wegwijzer biedt een onvergetelijke rondleiding door Midden-aare: van het ooit zo trotse koninkrijk Gondor tot aan de angstaanjagende catacomben van de spookberg Dwimorberg; van het benauwende hol van de monsterlijke Shelob helemaal tot in het apocalyptische landschap van Mordor, waarin de wanhopige laatste zetten in deze epische strijd zullen worden gedaan. Dit maakt het tot een onmisbare inleiding voor Peter Jacksons The Return of the King.