Loading...

Boekhouden geboekstaafd

Henk Fuchs

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: nl
  • Categorie: Onderwijs & Didactiek
  • ISBN: 9789001410186
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Paperback
Aantal pagina's:309
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Hoofdauteur:Henk Fuchs
Tweede Auteur:J.P.M. van der Hoeven
Co Auteur:J.P.M. van der Hoeven
Co Auteur:J.P.M. van der Hoeven
Overige kenmerken
Editie:9
Product breedte:180 mm
Product hoogte:20 mm
Product lengte:230 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:177 mm
Verpakking hoogte:17 mm
Verpakking lengte:226 mm
Verpakkingsgewicht:581 g
Overige kenmerken
Editie:9
Product breedte:180 mm
Product hoogte:20 mm
Product lengte:230 mm
Studieboek:Ja
Verpakking breedte:177 mm
Verpakking hoogte:17 mm
Verpakking lengte:226 mm
Verpakkingsgewicht:581 g

Samenvatting

Boekhouden geboekstaafd 9e druk is een boek van Henk Fuchs uitgegeven bij Noordhoff Uitgevers B.V.. ISBN 9789001410186

De succesvolle serie Boekhouden geboekstaafd bestaat uit drie delen. Deel 1 behandelt de algemene beginselen van het boekhouden, deel 2 de bedrijfsadministratie, deel 3 de verschillende facetten van de financi le administratie. In deze delen maakt de student tevens kennis met aspecten van automatisering.
De drie delen van Boekhouden geboekstaafd zijn bijzonder compleet en beschikken over sterke didactische elementen. De serie is bij uitstek geschikt voor zelfstudie door de sprekende voorbeelden, de opgaven, de begrippenlijst en de zelftoets bij elk hoofdstuk.
Deel 1
Het eerste deel van de serie besteedt veel aandacht aan de geautomatiseerde gegevensverwerking bij de behandeling van de diverse onderwerpen. Nadat van een onderwerp de handmatige aanpak is besproken, wordt steeds gewezen op de thans in de praktijk te hanteren mogelijkheden bij inschakeling van de computer in het administratieve proces. Hierbij worden tevens verbanden met de logistiek en de administratieve organisatie aangegeven.
Tussenstapjes
Aangezien het vak boekhouden in de tweede fase (Studiehuis) niet meer wordt gedoceerd, wordt in Boekhouden geboekstaafd 1 het boekhoudkundig model met wat meer `tussenstapjes aangeboden. Om de achtergronden van dit model beter te doorgronden zijn in het opgavenboek naast de `klassieke opgaven tevens inzichtvragen (waaronder meerkeuzevragen) opgenomen.
Exact-software
Veel hogescholen beschikken via een licentiecontract met SURF over de software van Exact. Om de praktijkgerichtheid van de methode te vergroten, zijn bij Boekhouden geboekstaafd administraties ontwikkeld die onder Exact-software draaien. Deze administraties zijn zowel verkrijgbaar voor Exact Globe 2000 als voor de Exact onder Windows-versie.