Loading...

Boekhouden geboekstaafd

Henk Fuchs

  • Bindwijze: Paperback
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Onderwijs & Didactiek
  • Uitgever: Noordhoff Uitgevers B.V.
  • ISBN: 9789001410186
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Paperback
Druk:9
Afmetingen:Afmeting: 23 x 18 x 2 cm
Aantal pagina's:309 pagina's
Illustraties:Nee
Betrokkenen
Auteur:Henk Fuchs | J.P.M. van der Hoeven
Co-auteur:J.P.M. van der Hoeven
Co-auteur:J.P.M. van der Hoeven

Samenvatting

Boekhouden geboekstaafd 9e druk is een boek van Henk Fuchs uitgegeven bij Noordhoff Uitgevers B.V.. ISBN 9789001410186

De succesvolle serie Boekhouden geboekstaafd bestaat uit drie delen. Deel 1 behandelt de algemene beginselen van het boekhouden, deel 2 de bedrijfsadministratie, deel 3 de verschillende facetten van de financi le administratie. In deze delen maakt de student tevens kennis met aspecten van automatisering.
De drie delen van Boekhouden geboekstaafd zijn bijzonder compleet en beschikken over sterke didactische elementen. De serie is bij uitstek geschikt voor zelfstudie door de sprekende voorbeelden, de opgaven, de begrippenlijst en de zelftoets bij elk hoofdstuk.
Deel 1
Het eerste deel van de serie besteedt veel aandacht aan de geautomatiseerde gegevensverwerking bij de behandeling van de diverse onderwerpen. Nadat van een onderwerp de handmatige aanpak is besproken, wordt steeds gewezen op de thans in de praktijk te hanteren mogelijkheden bij inschakeling van de computer in het administratieve proces. Hierbij worden tevens verbanden met de logistiek en de administratieve organisatie aangegeven.
Tussenstapjes
Aangezien het vak boekhouden in de tweede fase (Studiehuis) niet meer wordt gedoceerd, wordt in Boekhouden geboekstaafd 1 het boekhoudkundig model met wat meer `tussenstapjes aangeboden. Om de achtergronden van dit model beter te doorgronden zijn in het opgavenboek naast de `klassieke opgaven tevens inzichtvragen (waaronder meerkeuzevragen) opgenomen.
Exact-software
Veel hogescholen beschikken via een licentiecontract met SURF over de software van Exact. Om de praktijkgerichtheid van de methode te vergroten, zijn bij Boekhouden geboekstaafd administraties ontwikkeld die onder Exact-software draaien. Deze administraties zijn zowel verkrijgbaar voor Exact Globe 2000 als voor de Exact onder Windows-versie.