Loading...

Medisch Handboek

Orde van Medisch Specialisten

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: nl
  • Categorie: Gezondheid & Lichaam
  • ISBN: 9789021535722
met symptomenwijzer voor het zelf stellen van eenvoudige diagnoses
Inhoud
Taal:nl
Bindwijze:Hardcover
Oorspronkelijke releasedatum:11 september 2004
Aantal pagina's:1104
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Hoofdauteur:Orde van Medisch Specialisten
Hoofdredacteur:Jannes van Everdingen
Hoofdredacteur:Jannes van Everdingen
Vertaling
Eerste Vertaler:Ger Boer
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:205 mm
Product hoogte:60 mm
Product lengte:264 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:205 mm
Verpakking hoogte:27 cm
Verpakking lengte:266 mm
Verpakkingsgewicht:3056 g
eWaste:Nee
Overige kenmerken
Editie:1
Extra groot lettertype:Nee
Product breedte:205 mm
Product hoogte:60 mm
Product lengte:264 mm
Studieboek:Nee
Verpakking breedte:205 mm
Verpakking hoogte:27 cm
Verpakking lengte:266 mm
Verpakkingsgewicht:3056 g
eWaste:Nee

Samenvatting

Een nieuw medisch naslagwerk voor het hele gezin. Beknopt en toegankelijk geschreven en voorzien van vele illustraties. Alle aspecten van gezondheid en geneeskunde komen aan de orde in vijf delen:
Deel 1 Neem uw gezondheid in eigen hand: de invloed van erfelijkheid en gedrag op gezondheid, manieren om uw gezondheid te bevorderen, praktische adviezen om gezond te blijven, leeftijd en gezondheid.
Deel 2 Symptomen en diagnose: 70 symptomenwijzers met vragen en antwoorden die alle belangrijke symptomen behandelen, mogelijke oorzaken en welke actie te ondernemen, wanneer is het inroepen van de hulp van een arts noodzakelijk.
Deel 3 Op zoek naar de ziekte: diagnose en tests, het hoe en waarom van bepaalde procedures, wat betekenen de resultaten van onderzoeken.
Deel 4 Ziekte en uw lichaam: hoe werkt uw lichaam, beschrijving van meer dan 700 belangrijke medische aandoeningen, alle aspecten van de ziekte komen aan de orde: diagnose, risicofactoren, symptomen, behandeling, prognose, preventie.
Deel 5 Behandeling van ziekte: korte beschrijving van alle behandelmethoden en therapieën, geneesmidelen, chirurgie, verschillende therapievormen, behandeling in het ziekenhuis en thuis, verzorging van zieken, eerste hulp.
Verder vindt u: Websites, adressen van Patiëntenverenigingen en een verklarende woordenlijst.
Dit boek is uniek om twee redenen. Allereerst kunt u hiermee zelf een voorlopige diagnose stellen, uitgaande van uw klachten, ervaringen en vragen. U kunt opzoeken wat er mogelijk aan de hand is of waar de klachten op wijzen.
Dat wil natuurlijk niet zeggen dat deze 'papieren dokter' de gang naar de huisarts overbodig maakt. Wel komt u beter beslagen 'ten ijs'.
Er is nog een reden waarom dit handboek uniek is. Voor het eerst krijgt u duidelijk uitgelegd wat wetenschappelijk is aangetoond en wat niet. Anders gezegd: welke therapie of welke pillen en welke niet? Huisartsen en specialisten hanteren hiervoor zogenaamde 'richtlijnen'. Voor het eerst zijn deze richtlijnen toegankelijk én begrijpelijk voor de geïnteresseerde leek. U leest als het ware mee over de schouder van de dokter. Daarmee draagt het handboek ertoe bij dat u, al of niet in samenspraak met uw dokter, op basis van betrouwbare informatie een weloverwogen besluit kunt nemen bij een klacht of ziekte. Gezondheid is een groot goed. Geen wonder dat velen vaak ongerust zijn over hun gezondheid. Bovendien wilt u alles weten over uw eigen gezondheid en wat u er zelf aan kunt doen. Goede informatie over medische kwesties is ook een levensnoodzaak.
Dit naslagwerk is gebaseerd op de Complete Home Medical Guide, geschreven onder de verantwoordelijkheid van het American College of Physicians. De Nederlandse editie is tot stand gekomen door intensieve bewerking van een team van deskundigen, artsen en wetenschappers, onder auspiciën van de Orde van Medisch Specialisten, de landelijke vereniging van alle Nederlandse specialisten.