Loading...

Het Nederlandse interieur in beeld 1600-1900

W. Fock

  • Bindwijze: Hardcover
  • Taal: Nederlands
  • Categorie: Kunst & Fotografie
  • Uitgever: Uitgeverij Wbooks
  • ISBN: 9789040095887
  • Review:
Inhoud
Taal:Nederlands
Bindwijze:Hardcover
Druk:1
Verschijningsdatum:november 2001
Afmetingen:Afmeting: 32,2 x 25,3 x 4,4 cm
Aantal pagina's:520 pagina's
Kaarten inbegrepen:Nee
Illustraties:Met illustraties
Betrokkenen
Auteur(s):W. Fock
Auteur(s):W. Fock

Samenvatting

Het Nederlandse interieur in beeld 1600-1900 is de eerste publicatie waarin een nagenoeg compleet overzicht wordt gegeven van drie eeuwen Nederlands interieur. Ruim 450 afbeeldingen, voor een groot deel in kleur, die alle zijn voorzien van een toelichtende tekst, geven een gevarieerd en fascinerend beeld van de wooncultuur van de Nederlander. De periode 1600-1900 is opgedeeld in zes tijdvakken van vijftig jaar, die elk worden vooraf gegaan door een historische inleiding. Hierin worden kenmerkende aspecten van het Nederlandse wonen in de betreffende periode besproken, gerelateerd aan de geschiedenis van de wooncultuur in de ons omringende landen, met name Frankrijk en Engeland.
Het boek vormt de neerslag van een diepgaand onderzoek van het Kunsthistorisch Instituut van de Universiteit Leiden, de Rijksdienst voor de Monumentenzorg en het Gemeentemuseum Den Haag. Het bronnenmateriaal waarvan voor dit onderzoek gebruik is gemaakt, vormen op de eerste plaats de vele onderwerpen en vooral afbeeldingen waarop het interieur is gedocumenteerd. Aangevuld met gegevens uit contemporaire bronnen, zoals boedelinventarissen, brieven, reisbeschrijvingen, gedichten, toneelstukken of romans, kan zo een natuurgetrouwe reconstructie van de Nederlandse wooncultuur worden gegeven.
Het Nederlandse interieur in beeld 1600-1900 is voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van onze wooncultuur, interieur, woninginrichting, life style en antiek een onmisbaar naslagwerk dat een schat aan nieuwe gegevens biedt.